پیام دکتر ربیعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل از برگزاری دومین همایش ملی وچهارمین همایش دانشگاهی پژوهش در توسعه مدیریت ومنابع نظام سلامت

بنام آنکه جان را فکرت آموخت

امروزه همه سازمان­­ های نظام مراقبت سلامت برای افزایش بهره ­­وری منابع انسانی، بهبود کیفیت خدمات، کاهش قیمت تمام شده و افزایش رضایت­­مندی ارائه ­دهندگان و گیرندگان خدمات نیازمند به انجام تحقیقات در عرصه ­­های مختلف مدیریتی و سازمانی هستند. جمله ­­ای که تقریبا در تمامی کشورها به طور مستمر بر سر زبان می­ آید که «در حوزه سلامت منابع محدود و نیازها نامحدود هستند»، در کشور ما خصوصا در دانشگاه­­ های علوم پزشکی هم مصداق عملی خواهد داشت. حال نکته بسیار مهم و حائز اهمیت این است که چگونه این منابع محدود را در رفع نیازهای نامحدود مردم بکار گیریم تا حداقل به نیازهای واقعی یا به نیازهای با اولویت بالا پاسخ مناسب و منطقی داده شود؟ طبیعی است که پاسخ به این سئوال مهم نیاز به انجام تحقیقات مستمر علمی و جستجوی شواهد معتبر دارد و همه اعضای محترم هیات علمی، کلیه مدیران و کارشناسان محترم حوزه­ های اجرایی و دانشجویان محترم رشته ­های مدیریتی می­­ توانند در یافتن پاسخ­­ های آن و ارائه راهکارهای کاربردی مشارکت مسئولانه و فعال داشته باشند. خوشبختانه دانشگاه­­ های علوم پزشکی با همت اعضای محترم هیات علمی و همکاری مدیران و کارشناسان علاقمند، در زمینه انجام تحقیقات و تولید و توزیع علوم پزشکی و بهداشتی در جایگاه مناسبی قرار گرفته و با انتشار مجلات علمی، مطالب مفیدی را در اختیار حرف پزشکی، محقیقن، سیاست­گذاران، مدیران و کارشناسان داخل و خارج کشور قرار می­ دهند که انشاءا... همه این مطالب در بهبود سلامتی آحاد جامعه موثر واقع خواهد شد. اما شواهد موجود از جمله: حیطه ­­های تحقیقات انجام شده و مقالات منتشر شده، تنوع مجلات علمی، همایش ­های برگزار شده و راه ­­اندازی مراکز تحقیقاتی نشان می­ دهد بعضی از دانشگاه ­های علوم پزشکی از جمله دانشگاه­ علوم پزشکی بابل به موازات رشد و توسعه­ یافتگی در رسته آموزشی و بهداشتی درمانی، فرصت لازم را در توسعه پژوهش ­های علمی و کاربردی مورد نیاز حوزه ­­های مدیریتی نظام سلامت پیدا نکردند. این دانشگاه به منظور ارتقای دانش و مهارت مدیریتی مدیران و کارشناسان حوزه­ های اجرایی از سال 1393 تا به­ حال سه همایش سالانه دانشگاهی و یک همایش منطقه ­ای با مشارکت دانشگاه­ های علوم پزشکی مازندران، گیلان، گلستان، سمنان و شاهرود تحت عنوان پژوهش در حوزه ­های اداری مالی نظام سلامت برگزار نموده که خوشبختانه مورد استقبال گرم مدیران و کارشناسان قرار گرفته و دستاوردهای قابل ارایه ­ای را هم بجا گذاشته است. دانشگاه  علوم پزشکی بابل با توجه به تجارب حاصله و موافقت معاونت محترم توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چهارمین  همایش دانشگاهی و دومین همایش کشوری «پژوهش در توسعه مدیریت و منابع نظام سلامت» را با مشارکت معاونت محترم توسعه مدیریت و منابع وزارت متبوعه و مساعدت دانشگاه ­های علوم پزشکی و سایر مراکز علمی و اجرایی در تاریخ 8 و 9آذرماه سال جاری برگزار می ­نماید تا ضمن استفاده بهینه از ظرفیت­ های داخل دانشگاهی، زمینه مناسبی برای انتقال تجارب و دستاوردهای پژوهشی بین دانشگاهی در سراسر کشور فراهم گردد. امید است اعضای محترم هیات علمی، مدیران و کارشناسان محترم حوزه­ های اجرایی و دانشجویان محترم نظام سلامت با ارسال مقالات کاربردی و حضور علمی خود در این همایش، گام موثری را در جهت بهبود عملکرد و توسعه سازمانی سازمان­ های نظام مراقبت سلامت بردارند.

دکتر سیدمظفر ربیعی( رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل و رئیس همایش)