گامی موثر جهت کاهش بستری بیماران در بیمارستانهای بابل

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی آیین نامه تاسیس مراکز مشاوره وارائه مراقبتهای پرستاری در منزل رابه تمامی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشورابلاغ نمود.

محمد امام قلی زاده مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بابل، به منظور آشنایی بیشتر با این مراکز گفت: این مراکز موسساتی هستند که طبق آیین نامه مربوطه، جهت تامین مراقبتهای پرستاری براساس نیاز مددجویان مطابق با شرح وظایف تعیین شده توسط افراد دارای صلاحیت تاسیس می گردد.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بابل در ادامه افزود: در گذشته نیز خدمات پرستاری در منزل به شهروندان توسط افراد غیر متخصص، آموزش ندیده وناوارد ارائه می گردید که مشکلات فراوانی ناشی از عوارض خدمات نادرست را در پی داشت.اما اکنون با تاسیس این مراکز، ارائه خدمات پرستاری در منزل توسط افراد تحصیل کرده، آموزش دیده ودارای صلاحیت انجام خواهد شد .که فعالیت آنها تحت نظارت وارزیابی های مستمر مدیریت پرستاری دانشگاه خواهد بود .

وی عنوان نمود: طبق برنامه های معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی، پیش بینی شده است تا پایان برنامه ششم به ازای هر 50 هزار نفر یک مرکز ایجاد شود.همچنین تعرفه های خدمات قابل ارائه دراین مراکز با تایید شورای عالی بیمه سلامت به دانشگاههای سراسر کشور ابلاغ گردیده است .

امام قلی زاده به برخی از فعالیتهای این مراکز اشاره نمود وگفت: بررسی وضعیت جسمی افراد خانواده برحسب نوع بیماری، انجام وآموزش به خانواده جهت گرفتن نمونه های مختلف آزمایشگاهی ، توجه به موارد مشکوک وراهنمایی بیماران برای مراجعه به مراکز تشخیص ودرمان، ارائه اقدامات وتدابیر پرستاری بر اساس تشخیص های پرستاری، دادن داروهای بیمار طبق دستور پزشک، پیگیری درمان های توصیه شده توسط پزشک، ارائه مراقبتهای خاص جهت جلوگیری از زخم فشاری ، آموزش وراهنمایی بیمار وخانواده  در پیشگیری از عفونتها، آموزش وانجام تکنیک ایزوله در منزل و...بخشی ازفعالیت های این مرکز می باشد.

محمد امام قلی زاده درخصوص مزایای تاسیس این مراکزعنوان کرد: افزایش بهره وری بیمارستانها وکاهش بار بستری بیمارستانها وبویژه جلوگیری از بستری شدن های مجدد، ایجاد آرامش روانی در خانواده ها، مددجویان وبیماران وکاهش هزینه خانوارها بویژه در صورت داشتن بیمار مزمن ، خاص، صعب العلاج، سرطانی یا سالمند، همچنین نظارت ، کنترل وپیشگیری از افراد فاقد صلاحیت در منازل مردم به بهانه ارائه مراقبتهای پرستاری واستفاده بهینه از استعداد نیروهای کارآمد، متخصص وبا تجربه در جهت رفع مشکلات بیمارستانها وجامعه از پیامدهای مثبت تاسیس این مراکز خواهدبود.