ترس ازدست دادن شغل وطردازخانواده يکي ازدغدغه هاي مهم بيماران ايدزاست

ترس ازدست دادن شغل وطردازخانواده يکي ازدغدغه هاي مهم بيماران ايدزاست معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بابل يکي از چالش هاي برسرراه بيماران ايدزرا، نحوه تعامل اين نوع از بيماران با مراکز دولتي وترس واضطراب آنها دراز دست دادن شغل وطرد از خانواده برشمرد وتا کيد کرد: درصورت فرهنگ سازي مناسب اين مشکلات به مراتب کاهش خواهد يافت . معاون بهداشتي دانشگاه امروز دوشنبه درگفت وگوبا روابط عمومي دانشگاه در خصوص راههاي انتقال اين بيماري تصريح کرد: راههاي انتقال اين بيماري،از طريق تزريق و استفاده از سرنگ مشترک ،رابطه جنسي، مادر به فرزند در زمان بارداري، اهداءکنندگان خون وعضو مي باشد. وي ادامه داد: در شهرستان بابل سرويس دهي بيماران ايدز همچون مراحل آزمايش و داروهاي در خواستي توسط مرکز مشاوره بيماريهاي رفتاري واقع در مرکز بهداشتي علي بن موسي الرضا (ع) بصورت رايگان انجام مي پذيرد معاونت بهداشتي دانشگاه با اشاره به شعار امسال روز جهاني ايدز'دسترسي مناسب به آميزش ، پيشگيري ،مراقبت ودرمان ايدز حق هر انسان است '؛بيان کرد: از دهم آذربه مدت يک هفته به مناسبت هفته اطلاع رساني ايدز فعاليتهايي نظير، فرهنگ سازي واطلاع رساني به سازمان وادارات، تشکيل کار گروههاي آموزشي براي پزشکان وپرسنل بهداشتي ،اجراي طرح ديده وري در محله هاي پرخطر،نمونه گيري ازاهالي آن و نمونه گيري اززندانيان انجام مي گيرد. وي درباره واکسن بيماري ايدز خاطرنشان ساخت: هنوز واکسن اين بيماري در سطح جهان کشف نشده است ولي در راستاي افزايش عمر و ارتقاء سيستم ايمني بدن اين بيماران داروهايي در ايران توليد ودر اختيار بيماران قرار مي گيرد که هرينه اين داروها از طريق سازمان بهداشت جهاني پرداخت مي شود. معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بابل در مورد تعداد مبتلايان به اين بيماران در ايران گفت: تاکنون 20هزارو130نفر درکشوربه HIV مثبت مبتلا شدند که تاکنون بيش از دوهزارنفر فوت کرده اند . وي ادامه داد:بيش از 90 در صد مبتلايان آقايان وکمتر از 10 در صد آنها از خانمها مي باشند که بيشترين راه انتقال ايدز در ايران از طريق تز ريق وتماس جنسي بوده است. معاون بهداشتي دانشگاه اعلام کرد:در دنيابيش از 33 ميليون نفر به HIV مثبت مبتلا هستند که بيشترآنها از طريق جنسي مبتلا شدند.