متن مصاحبه خبرگزاري ايرنا با معاون تحقيقات دانشگاه علوم پزشکي بابل

متن مصاحبه خبرگزاري ايرنا با معاون تحقيقات دانشگاه علوم پزشکي بابل نظام آموزشي بايد از وضعيت حافظه محوري به محقق محوري تغيير کند معاون تحقيقات وفناوري دانشگاه علوم پزشکي بابل گفت: نظام آموزشي بايد بيشتر از وضعيت حافظه محوري به محقق محوري روي آورد. معاون تحقيقات وفناوري دانشگاه علوم پزشکي بابل گفت : راهنمايي ها و ارشادات رهبر معظم انقلاب ، پيگيري هاي رياست جمهوري و همکاريهاي خوب مجلس در زمينه تحقيقات، افق بسيار روشني را پيش روي ميهن اسلامي ما قرارداده است. معاون تحقيقات وفناوري دانشگاه دستاوردهاي پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي بابل را در سالهاي اخير مثبت اعلام کرد وگفت: اين دانشگاه موفق شده است چهارمرکزتحقيقات اعم از مرکزتحقيقات بيماريهاي غيرواگيرکودکان، بهداشت باروري و ناباروري، بيماريهاي عفوني و گرمسيري و نيز مرکز تحقيقات مواد دنداني را راه اندازي کند. وي تصريح کرد: همچنين مرکز نگهداري و پرورش حيوانات آزمايشگاهي را براساس اصول علمي و تحقيقاتي و با الگوبرداري از انستيوپاستور راه اندازي کرده است. وي بااعلام اين مطلب که دوگروه تحقيقاتي مهم اعم ازگروه تحقيقات سلولهاي بنيادي و نيز سرطاني در اين دانشگاه راه اندازي شده است افزود: در آينده نزديک چهار مرکز رشد شامل سلولهاي مولکولي رشد و مهندسي بافت، بيوتکنولوژي، مواد دنداني و مرکز رشد طب سنتي و همچنين گروه تحقيقات 'ترموا' (تصادفات و ضربات بدن) و گروه تحقيقات 'قلب' دردانشگاه تاسيس خواهد شد. وي خاطرنشان ساخت: راه اندازي دوره هاي تخصصي Ph.d by research در مرکزتحقيقات تابعه بخش نرم افزار يکي ديگر از برنامه هاي دانشگاه مي باشد که درحال تدوين آيين نامه پژوهشي براي بهينه سازي فعاليت هاي پژوهشي اعضاي هيات علمي درکميته تحقيقات دانشجويي است . وي ادامه داد: همچنين دربخش نرم افزاري تسهيلات ويژه اي براي تصويب طرحهاي تحقيقاتي درنظرگرفته شد که سقف بودجه حذف و کميته مالي دانشگاه براساس ارزيابي طرح را ارزش گذاري مي کند و مواد و وسايل تحقيقاتي خريداري و در اختيارمحقق قرارداده مي شود. ايشان ضمن بيان اين مطلب که درسال 1386 تعداد 83 مقاله و در سال گذشته 121مقاله It از اساتيد دانشگاه ارايه شده است بيان کرد: درحال حاضر،ديگر زيرساخت Itزيرنظرمعاونت تحقيقات دانشگاه نمي باشد بلکه زيرنظررياست دانشگاه قرارگرفته و رشد خوبي را نيز در اين مدت داشته است. معاون تحقيقات دانشگاه علوم پزشکي بابل رتبه پژوهشي اين دانشگاه را رتبه دوم در مقايسه با 20 دانشگاه تيپ دوم در سطح کشور اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: تعداد مقالات چاپ شده،برگزاري کارگاههاي آموزشي،تعداد چاپ کتاب و غيره از جمله معيارهاي رتبه بندي درسطح دانشگاهها مي باشد. وي بابيان اينکه راه اندازي سيستم جامع کتابخانه در دستورکارقراردارد اظهارداشت: ساماندهي فعاليتهاي پژوهشي، راه اندازي مجله و نشريات در دانشگاه در دستور کار قرار دارد کمااينکه مجله علمي پژوهشي دانشگاه توانسته در رده بندي اخيرمجلات دانشگاه علوم پزشکي جزو نشريات درجه يک کشوري قرار بگيرد. به گفته معاون تحقيقات وفناوري دانشگاه اخذ مجوز نشريه جديد بين المللي باعنوان (Caspian journal of internal medicine) به زبان انگليسي در زمينه طب داخلي ، نشريه دندانپزشکي با عنوان 'قصرباران' ، احداث تالار امام علي (ع) مجهز به سيستم ويدئوکنفرانس و ترجمه که باعث ايجاد روابط بين الملل دانشگاهها و به دنبال آن افزايش علم مي شود ازبرنامه هاي اين دانشگاه است. وي گفت: همچنين تحقيقات بين رشته اي دانشگاه علوم پزشکي با دانشگاه صنعتي نوشيرواني و دانشگاه علوم کشاورزي ، راه اندازي مراکزرشددانشگاه براي ارتباط باصنعت وغيره ازديگربرنامه هاي مهم دانشگاه علوم پزشکي بابل درجهت تقويت پژوهشي مي باشد. معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي بابل بااعلام اينکه اين دانشگاه داراي 250عضوهيات علمي مي باشد تصريح کرد: اميدواريم باتقويت کميته توانمند سازي تعداد مقالات اراسه شده توسط اساتيد به 250عنوان برسد.