پیاده سازی سامانه نوپا نظام نوین اطلاعات پژوهشی پزشکی ایران

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر پیام کبیری رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از پیاده سازی نظام نوین اطلاعات پژوهشی پزشکی ایران خبر داد.

دکتر پیام کبیری گفت: ایران اسلامی در افق سند چشم انداز 1404 باید در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، علمی و فرهنگی رتبه اول منطقه را احراز نماید.

وی ادامه داد: روند رشد تولیدات علمی و حرکت پویا در مرزهای دانش توسط دانشمندان و متخصصان ایران اسلامی منجر به آن شده است که کشور در سال 2014 میلاد یعنی 10 سال زودتر از افق چشم انداز پیش بینی شده با پشت سر گذاشتن ترکیه، به رتبه اول تولید علم منطقه دست پیدا کند.

رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان داشت: تولیدات علمی ایران قبل از سال 2001 میلادی بسیار ناچیز بوده است و حتی دست یافتن به جایگاه دوم که متعلق به مصر بود دست نیافتنی بود.

وی با شاره به اینکه در طول یک دوره 10 ساله رشد علمی ایران یک شتاب چشمگیر داشت، گفت: گر چه شتاب رشد مقالات کشور در سال 2011 میلادی کمی کند شد ولی این رشد در 5 سال اخیر به روال عادی خود بازگشته و علاوه بر تاکید بر حفظ رشد کمی مقالات، توجه به وضعیت کیفی مقالات منتشر شده نیز مورد توجه قرار گرفته است.

دکتر کبیری ادامه داد: محققین و نویسندگان (اعضای هیئت علمی ، دانشجویان و پژوهشگران)، طرح های تحقیقاتی (پروپوزال ها)، پایان نامه ها، مقالات، کتاب ها، پروانه های ثبت اختراعات و ... اقلام و عناصر اطلاعات پژوهشی علوم پزشکی و سلامت می باشند.

وی با اشاره به اینکه معاونت تحقیقات وزارت بهداشت اقدام به طراحی و پیاده سازی نظام نوین اطلاعات پژوهشی پزشکی ایران (نوپا) نموده است، بیان داشت: بهره برداری اثر بخش، مبتنی بر اخلاق و کارآمد از پژوهش های نظام سلامت کشور، توسعه کمی و کیفی پژوهش های نظام سلامت، صرفه جویی و مدیریت هزینه ها در پژوهش های نظام سلامت، افزایش مشاهده پذیری و دسترسی پژوهشگران به منابع اطلاعاتی و نتایج پژوهش ها، پایش، رصد، توزیع و ترویج دانش تولید شده از پژوهش های پزشکی از اهداف نظام نوین اطلاعات پژوهشی پزشکی ایران می باشد.

رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بیان داشت: نظام نوین اطلاعات پژوهش های پزشکی ایران( نوپا) شامل سامانه علم سنجی هیأت علمی، سامانه علم سنجی دانشگاهها، سامانه مجلات علمی پژوهشی علوم پزشکی، بانک اطلاعات مقالات پزشکی و... می باشد.

سپس دکتر پیام کبیری، رئیس مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت جایگاه تولیدات علمی در سطح کشور و دانشگاه علوم پزشکی بابل را توصیف نمودند و اعلام داشتند که دانشگاه علوم پزشکی بابل در طول دوره مدیریت جدید دانشگاه پیشرفتهای قابل ملاحظه ای در امور پژوهشی داشته است.

دکتر کبیری بیان داشت: اعضای هیئت علمی و سایر محققین دانشگاهی می توانند از بسترهای موجود در سامانه نوپا (نظام نوین اطلاعات پژوهش های پزشکی کشور) جهت توسعه فعالیتهای پژوهشی بهره برداری نمایند.