توسط معاونت دارووغذای دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام گرفت

چاپ 2000 نسخه بروشور در هفته پیشگیری از مسمومیت داروها

چاپ 2000 نسخه بروشور در هفته پیشگیری از مسمومیت داروها به نقل از روابط عمومی معاونت دارو وغذای دانشگاه علوم پزشکی بابل این معاونت در هفته پیشگیری از مسمومیت داروها اقدام به چاپ وتوزیع بروشور جهت اطلاعرسانی به اقشار مختلف جامعه نمود در این گزارش آمده است 2000 نسخه برورشور پیامهای پيشگيري ازبروزمسموميت در اطفال چاپ وجهت اطلاعرسانی وبهره وری به ستاد دانشگاه ، معاونت بهداشتی، روابط عمومی، هلال احمر،فرمانداری،آموزش وپرورش بابل،اداره بهزیستی ، مهدکودک ،معاونتهای غذاودارودانشگا ههای سراسرکشورتوزیع گردید متن این بروشور بقرار زیر می باشد. آبان- پيشگيري از بروز مسموميت ها در اطفال 1. كودكان زير 5 سال، پر خطرترين گروه سني از نظر بروز مسموميت هستند. 2. كودكان خردسال ممكن است هر چيزي را به دهان ببرند. اين عمل بخشي از آموزش و درك اين گروه سني از محيط اطرافشان است و اين عمل زمينه ساز بروز مسموميت است. 3. در هنگام بيماري كودكتان مراقب باشيد تا دوز تكراري دارو به وي ندهيد. 4. كيف دستي، ساك خريد و كيسه هاي نايلوني را دور از دسترس كودكان قرار دهيد. ممكن است داخل آنها وسايلي باشد كه توسط كودك بلعيده شود و يا كودك ضمن بازي آنها را روي سر خود كشيده و سبب خفگي وي شود. 5. گلها و گياهان آپارتماني را دور از دسترس كودكان قرار دهيد و هنگام بازي كودكان در فضاي باز مراقب آنها باشيد تا توسط گلها و گياهان سمي، مسموم نشوند. 6. نام گياهان خانگي را به خاطر بسپاريد و آن را روي برچسبي كنار آنها بنويسيد. بسياري از گياهان و گلهاي آپارتماني مانند خرزهره و ديفن باخيا، سمي هستند و تماس پوست با آنها و يا به دهان بردن آنها منجر به مسموميت مي شود. 7. مواد شيميايي، شوينده و سفيد كننده را در منزل در كمدهاي داراي قفل و دور از ديد و دسترس كودكان قرار دهيد. 8. درب كمدهايي كه در آن مواد شيميايي خطرناك را نگه مي داريد با قفل يا طناب محكم نمائيد. 9. داروهاي مصرفي افراد خانواده را دور از دسترس كودكان نگهداريد. 10. از قرار دادن دارو در كيف دستي پرهيز كنيد تا مانع خورده شدن دارو توسط كودكان شود. 11. در هنگام بروز مسائل و مشكلات خانوادگي، بيشتر مراقب كودكان باشيد. در اين شرايط كودكان در برابر حوادث و مسموميت اتفاقي آسيب پذيرترند. 12. هميشه پس از استفاده از مواد شيميايي سريعاً درب آن را ببنديد، ولي بدانيد هيچ ظرف دربسته اي از دسترسي كودكان در امان نيست. 13. هيچگاه الكل و ضد يخ را در دسترس كودكان قرار ندهيد. 14. در صورتيكه كودك شما ماده اي غير خوراكي را بلعيد، با مركز اورژانس و يا مركز كنترل مسموميتها با شماره تلفن 09646 تماس بگيريد. 15. شماره تلفن هاي زير را در دسترس و يا در كنار تلفن نصب نمائيد: شماره تلفن پزشك كودك، شماره تلفن مركز كنترل مسموميت09646، شماره تلفن اورژانس 115 16. محصولات شيميايي و شوينده، نفت و بنزين را هميشه در ظرف اصلي آن نگهداري كنيد. هيچگاه اين فرآورده ها را در ظرف مواد خوراكي (مانند بطري نوشابه) نگه داري نكنيد. اين عمل سبب خورده شدن اتفاقي اين مواد توسط كودكان مي شود. 17. به كودكان بياموزيد هيچ چيزي ننوشند و يا نخورند مگر اينكه با اجازه بزرگسالان باشد. 18. داروهاي خود را در مقابل چشم كودكان نخوريد، چرا كه كودكان از رفتار بزرگسالان تقليد مي كنند و ممكن است دور از چشم والدين داروها را به دهان ببرند. 19. زمانيكه شما در منزل نيستيد و كوك را به فرد ديگري مي سپاريد ، كودكان در معرض بيشترين خطر مسموميت قرار دارند. 20. اگر به كودك خود دارو مي دهيد به او تفهيم كنيد كه اين دارو است و از كلماتي مثل آبنبات، شكلات و يا خوراكي استفاده نكنيد. 21. در هنگام استفاده از محصولات شيميايي و پاك كننده چنانچه مجبور شديد به زنگ درب ورودي و يا تلفن جواب دهيد، هرگز از كودك خود چشم برنداريد. 22. عمده ترين موارد مسموميت در كودكان در اثر خوردن داروها، مواد شيميايي و محصولات خانگي مانند، مواد آرايشي بهداشتي، فرآورده هاي شوينده، سفيدكننده و لوله باز كن، لاك پاك كن(استون) و گياهان آپارتماني سمي بوده است. 23. مسموميت اتفاقي در اثر بلع نفت در كودكان بسيار خطرناك مي باشد. در صورت بلع نفت توسط كودك هر چه سريع تر او را نزديك ترين مركز درماني منتقل نماييد. 24. بلع باطري ساعت در كودك مي تواند با عوارض جدي همراه باشد. در اين موارد كودك را در اسرع وقت به يك مركز درماني منتقل كنيد. 25. براي جلوگيري از مسموميت با منوكسيدكربن، از نگهداري كودك در داخل خودروي روشن و در پاركينگهاي طبقاتي و سرپوشيده خودداري كنيد. 26. براي جلوگيري از مسموميت با منوكسيدكربن، به محض رسيدن به پاركينگهاي طبقاتي زيرزميني يا سرپوشيده، كودك را از خودرو خارج كرده و به فضاي آزاد ببريد. 27. در دسترس بودن و مصرف داروهاي ترك اعتياد مانند شربت متادون، مي تواند منجر به مرگ كودكان شود. 28. اگر كودكي پس از مصرف نابجاي دارو يا يك سم علامت و نشانه اي نداشت، دليل بر رفع خطر نمي باشد. 29. تصميم در مورد بي خطر يا خطرناك بودن يك مسموميت در كودك را به عهده پزشك بگذاريد و حتماً با مراكز درماني، 115 و يا شماره 09646 تماس بگيريد.