80 درصد بیماری‌های قلبی با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل : سید فرزاد جلالی رییس بخش آنژیوگرافی وآنژیو پلاستی اظهار داشت: امروزه بیماری‌های قلبی شیوع فزاینده‌ای داشته و سنین پایین‌تری از مردم را مبتلا کرده است، این بیماری که در گذشته مختص افراد دهه‌های شش و هفت بوده، امروزه افراد دهه‌های سوم و چهارم را هم درگیر کرده که بسیار نگران‌کننده است. وی افزود :بررسی‌های جدید پزشکی نشان می‌دهد تا سال 2020 میلادی 70 درصد از موارد مرگ و میر و افزایش بیماری قلبی و عروقی بین نوجوانان کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، ناشی از چاقی و فشارهای عصبی افزایش بی‌‌رویه مصرف سیگار و تنباکو، بی‌‌تحرکی و تغذیه نامناسب است. این در حالی است که بر اساس اعلام کارشناسان بهداشت 80 درصد بیماری‌های قلبی با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری است. جلالی با اشاره به اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، بیان داشت: کنترل قند، کنترل فشار خون، عدم مصرف دخانیات، کم‌ کردن استرس و تغذیه مناسب و عدم استفاده از غذاهای آماده مهم‌ترین عوامل پیشگیری است. وی اظهار داشت: درد در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس به ویژه در زمان فعالیت، تپش قلب، حملات کاهش هوشیاری و غش را عمده‌ترین نشانه‌های بیماری قلبی در افراد برشمرد. جلالی تصریح کرد: از زمان راه‌اندازی بخش آنژیوگرافی بیمارستان آیت‌الله روحانی از سال 1390 تاکنون بیش از 4 هزار بیمار آنژیوگرافی شدند، تعداد 500 مورد عمل جراحی، بالون آنژوپلاستی و استنت عروق کرونری و عروق کلیوی و بیش از 400 مورد عمل جراحی باز در این بیمارستان انجام شده است. وی ادامه داد: ، وجود این بیمارستان و متخصصان با تجربه سبب شده تا بیش از 90 درصد بیماران از مراجعه به تهران و شهرهای بزرگ بی‌نیاز شوند، زیرا بیمارستان ما به علم روز دنیا مجهز بوده و نیازی به اعزام مراکز دیگر کشور نیست پس در این راستا در صدد گسترش بخش هستیم تا بتوانیم 10 درصد دیگر را هم پوشش دهیم. جلالی تصریح کرد: با توجه به اینکه این بیمارستان پذیرش خارج از شهرستان و حتی استان داشته و از رامسر، رودسر، گنبد و سمنان نیز مراجعه می‌کنند انتظار داریم در گسترش و تجهیز بخش به یک دستگاه آنژیوگرافی دیگر و تکمیل تجهیزات و امکانات به‌ویژه دستگاه الکتروفیزیولوژی ابلاشن برای درمان آریتمی‌ها با ما همکاری بیشتری شود. جلالی با اشاره به اینکه هزینه زیادی برای درمان بیماران قلبی نیاز است، متذکر شد: در این بیمارستان برای درمان هر بیمار قلبی بین 200 هزار تا 10 میلیون تومان هزینه نیاز است، این در حالی است که هزینه‌های بیمارستان‌های خصوصی چندین برابر است پس از همه مردم تقاضا داریم به امر پیشگیری بیش از درمان توجه کرده و با مراجعه به موقع به مراکز درمانی خطر ناشی از این بیماری را کاهش دهند.