انعکاس خبرکم کردن استرس در کاهش فشار خون موثر است در خبرگزاری فارس-جهان نیوز-شفاف-باشگاه خبرنگاران جوان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: کم کردن استرس در کاهش فشار خون موثر است. حسن اشرفیان در حاشیه مراسم پیاده روی مردم شهرستان بابل به مناسبت هفته سلامت در گفت‌وگوی اختصاصی با خبر نگار در بابل اظهار داشت: شعار امسال هفته سلامت، تاکید بر کنترل فشار خون و جدی گرفتن آن در زندگی روزمره افراد است که تشخیص و درمان به موقع آن در کاهش مرگ‌های ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و سکته‌های مغزی در کشورهای صنعتی داشته است. وی افزود: فشار خون بالا بدون علامت بوده و تا زمانی که به عدد 20 نرسد، علائمی نظیر سرگیجه، سردرد،خونریزی از بینی،خونریزی مغزی را نشان نمی‏دهد. اشرفیان،آسیب به قلب،عروق، کلیه‏ها و کبد را از جمله مضرات فشار خون بالا دانست که نارسایی این اعضا را به دنبال دارد. وی بیان داشت: مصرف زیاد نمک،استعمال نوشابه‏های گازدار، سوسیس، کالباس، سس قرمز، نوشیدنی‏های اسانس‏دار، قهوه و مواد کافئین‏ دارو شکر می‌تواند در افزایش فشار خون بسیار موثر باشد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: سن، تغذیه، ژنتیک، روش زندگی، ورزش و استعمال دخانیات مهم‏‌ترین عوامل تاثیرگذار بر فشار خون هستند. این مسئول تصریح کرد: مصرف انواع میوه و سبزیجات نظیر گوجه فرنگی، سیب زمینی، روغن زیتون و آب کرفس و همچنین مصرف یک تا دو وعده ماهی در هفته در کاهش فشار خون افراد مؤثر است. اشرفیان با اشاره به اینکه زندگی ماشینی ارتباط مستقیم با فشار خون دارد گفت: تنش‏های روحی و روانی زندگی ماشینی امروز رابطه مستقیم با فشار خون بالا دارد. وی شیوه سبک زندگی را در کنترل و پایین آوردن فشار خون موثر دانست و افزود:کاهش وزن بدن و مراقبت از سایز دور کمر، ورزش مرتب، استفاده از غذای مناسب،کاهش سدیم مصرفی،اجتناب از مصرف ترکیبات تنباکو و سیگار،کم کردن استرس با استفاده از تمرینات تنفس عمیق، و اطلاع از میزان فشار خون و ویزیت مرتب را از مهم‌ترین عامل تغییر سبک زندگی دانست.