بیش از 30 درصد زنان دچار بیماری کف لگنی هستند

به گزارش روابط عمومی بیمارستان آیت ا... روحانی(ره)بابل ، دکترمحمد تقی‌پور رئیس این مرکز اظهار داشت: اختلالات کف لگن علم نسبتا جدیدی در بخش زنان و زایمان بوده که از 20 سال قبل در دنیا به عنوان شاخه جداگانه مور د توجه قرار گرفته است. رئیس بیمارستان آیت ا... روحانی(ره)بابل با اشاره به اینکه درمانگاه اختلالات کف لگن بیمارستان آیت‌الله روحانی بابل تنها درمانگاه مازندران در این زمینه است، گفت: این درمانگاه به مدت دو سال مشغول فعالیت و ارائه خدمات به بیمارانی است که از افتادگی‌های پس از جراحی‌های لگنی و یا افتادگی‌های فعلی ارگان‌های لگنی، بی‌اختیاری‌های ادراری اعم از احساس فوریت در دفع ادرار به هنگام فعالیت یا عطسه و خنده، دردهای کمر و یا کف لگن رنج می‌برند. دکتر تقی پور بیان داشت: درمانگاه اختلالات کف لگن بیمارستان آیت الله روحانی بابل، سومین درمانگاه تخصصی در کشور بعد از تهران و شیراز بوده که بیماران کف لگنی را در پوشش قرار داده و عمدتا مراجعه‌کنندگان ما از شهرهای مختلف استان و استان‌های مجاور هستند. تقی‌پور تصریح کرد: برای تبادل دانش بین متخصصان این رشته نخستین کارگاه آموزشی درمان‌های غیر جراحی اختلالات کف لگن را با حضور 30 متخصص کشوری زنان و زایمان در بیمارستان آیت ا...روحانی(ره) بابل برگزار کردیم. دکتر شهناز برات مسئول درمانگاه اختلالات کف لگن بیمارستان روحانی (ره) بابل نیز اظهار داشت: بین 14 تا30 درصد زنان دچار بیماری لگنی و بی‌اختیاری ادراری هستند که مهم‌ترین عامل آن سن بالا، کار سنگین، بیماری مزمن، زایمان متعدد،سرفه مزمن و یبوست مزمن بوده که با رعایت موارد فوق و ورزش قبل و بعد از زایمان می‌توان از این بیماری پیشگیری کرد. شهناز برات گفت: شیوع این بیماری بیشتر در سن یائسگی و بعد یائسگی بوده و این بیماری به مرور زمان ظاهر شده و به مرور نیز حادتر می‌شود روش درمانی ما برای این بیماری به دو صورت جراحی و غیر جراحی صورت می‌گیرد. وی با اشاره به اینکه درمانگاه ما تازه تاسیس بوده و بسیاری از زنان این بیماری را پنهان کرده و به دلیل شیوع فراوان این بیماری در اطرافیان این بیماری را طبیعی می‌دانند، خاطرنشان کرد: تعداد مراجعان ما به طور متوسط در هفته 10 نفر بوده ضمن اینکه توان پذیرش بیش از این نداریم. متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه نیمی ازمراجعه‌کنندگان این بیماری نیاز به جراحی دارند، افزود: در درمان بدون جراحی به تغییر شرایط زندگی، فیزیوتراپی و گذاشتن پساری است ولی در هیچ کدام از آنها درمان قطعی وجود ندارد. دکتر برات با اشاره به اینکه نیمی از مراجعه‌کنندگان بیمار این درمانگاه غیر بومی هستند، اظهار داشت: صندلی مغناطیسی و دستگاه بیوفیدبک در بخش فیزیوتراپی، دستگاه بررسی مطالعات یورودینامیک، تجهیزات فیزیوتراپی و دستگاه اندازه‌گیری پساری را از عمده‌ترین نیازهای این درمانگاه است که به اعتباری بالغ بر 150 میلیون تومان نیاز است. دکتربرات اطلاع‌رسانی از وجود این بیماری و اطلاع دادن به پزشکان برای ارجاع این بیماران به این درمانگاه و تقویت و تجهیز بخش فیزیوتراپی را از ضروریات دانست. مسئول درمانگاه اختلالات کف لگن بیمارستان روحانی بابل گفت: اگر چه حمایت بسیار خوبی از سوی رئیس بیمارستان آیت‌الله روحانی و رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نسبت به رفع نیازهای این درمانگاه انجام گرفته اما انتظار توجه بیشتر برای سرویس‌دهی مناسب‌تر هستیم.