'متن مصاحبه خبرگزاري ايرنا ورييس مرکز تحقيقات سلولي مولکولي دانشگاه علوم پزشکي بابل 24 طرح در مرکز تحقيقات سلولي مولکولي بابل در حال انجام است ساري - رئيس مرکز تحقيقات بيوتکنولوژي سلولي مولکولي دانشگاه علوم پزشکي بابل گفت: هم اکنون 24 طرح در مرکز تحقيقات سلولي مولکولي بابل در حال انجام است هاله اخوان نياکي' روز يکشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا افزود: اين مرکز در شهريور 1387 موافقت اصولي فعاليت خود را از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي دريافت نموده است. وي ادامه داد: فعاليتهاي اين مرکز از يک سال پيش شروع شده و طرحهاي بسيار خوبي را در مراحل شش گانه در دست تحقيق و بررسي دارد. اخوان گفت: بخش 'کشت سلولي و سلولهاي بنيادي' ،'بيوآناليز'، 'فارموکولوژي مولکولي'، 'علوم اعصاب'، 'ژنتيک مولکولي' و 'ايمونو هيستوشيمي' از جمله طرحهاي شش گانه مرکز تحقيقات بيوتکنولوژي سلولي مولکولي بابل مي باشد. وي خاطرنشان ساخت: به دنبال اولين همايش کشوري سلولي مولکولي درباره بيماريهاي غير واگير در ارديبهشت سال گذشته، طرحهاي خوبي ارائه شد و اساتيد مختلفي از مراکز معتبر کشور مثل دانشگاه هاي علوم پزشکي، مرکز تحقيقات غدد، پژوهشکده رويان و نيز ساير مراکز معتبر کشور در تهران و دانشگاه هاي علوم پزشکي در سراسر کشور مقاله ارائه دادند. وي يادآور شد: به دنبال اين همايش و ارتباطاتي که با مراکز مهم تحقيقاتي و پايه ريزي طرح هاي بزرگ، بين دانشگاه ها برقرار شد؛ در چند سال آينده اميدواريم حيوانات دستکاري ژنتيک براي تحقيقات را داشته باشيم که بسيار پيشرفته و در حال حاضر در کشور انجام نمي شود . رئيس مرکز تحقيقات بيوتکنولوژي سلولي مولکولي دانشگاه علوم پزشکي بابل بيان داشت: اين نوع حيوانات، مدلهاي خوبي براي بررسي بيماريهايي اعم از عصبي و آلزايمر و غيره مي باشند که اکنون کمپاني هاي بزرگ، اين تکنولوژي را در خارج از کشور و اين حيوانات عقيم را سفارش و با هزينه هنگفت مي خرند . وي اضافه کرد: اگر اين تکنولوژيها را در خارج از کشور پياده کنيم، ضمن خدمات رساني به مجموعه کشور با همکاري اساتيد دانشگاه هاي علوم پزشکي ايران دوره يکساله را در خارج از کشور به صورت طرح مشترک انجام مي دهيم که اميدواريم ظرف چهار سال آينده نتيجه آن را ببينيم.