نخستین کنفرانس ملی تخصصی سلولهای بنیادی و طب حوزه شمال کشور در دانشگاه علوم پزشکی با بل برگزار خواهد شد .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل ،دکتر محمد قاسم زاده خبر داد وگفت : این همایش با محورهای سلولهای بنیا دی ،نقش سلولهای بنیادی در طب و درمان بیماری های گونا گون از جمله سوختگی ها ،بیماری های فک و دندان ، بیماری های بافت استخوان و غضروف ،مهندسی بافت با استفاده از سلولهای بنیا دی ،سلولهای بنیا دی و درمان ناباروری ،سلولهای بنیادی و درمان بیماریهای قلبی و عروقی ،سلولهای بنیادی و درمان بیماری های دستگاه عصبی و سلولهای بنیادی و طب پیوند برگزارمی شود . وی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری فاطمه الزهرا (س) دانشگاه علوم پزشکی با بل متولی برگزار کننده این کنفرانس است بیان داشت : این کنفرانس در 21 اردیبهشت سال جاری با حضور گروه های هدف شامل اسا تید ، دانشجویان و دانش آموختگان تمامی رشته های مرتبط با علوم زیستی و سلولی شا مل رشته های پزشکی ، دندان پزشکی ،دامپزشکی ،دارو سازی ،زیست شناسی ،مامایی و پرستاری و ... برگزار می شود . وی به هدف از برگزاری این همایش اشاره کرد و اظهار داشت :برجسته ترین هدف برگزاری این کنفرانس بحث و تبادل نظر و آشنایی متخصصان و علاقمندان به این حوزه در مناطق شمالی است. این مسئول از تلاش محققان کشور برای ساخت بافت مصنوعی به کمک سلولهای بنیا دی خبر داد و تصریح کرد : پیش از 100 نفر شرکت کننده از استانهای چون تهران ،آذربایجان شرقی ،اردبیل ،خوزستان و نیز استانهای شمال کشور در این کنفرانس یک روزه حضور خواهند یا فت . دکتر قاسم زاده با اشاره به اینکه سلولهای بنیا دی علم روز د نیاست تصریح کرد:دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که استفاده از سلول درما نی به دلیل توانایی های خارق العاده سلولهای بنیادی جا یگزین مناسبی برای روش دارو درما نی خواهد بود دبیر نخستین کنفرانس ملی سلولهای بنیا دی و طب نوین دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت : این همایش گام مثبتی برای ارائه ایده های منا سب به محققان و پزشکان خواهد بود ضمن اینکه شرایطی فراهم خواهد شد تا پزشکان با روند این علم جدید و امکانات موجود در کشور و پیشرفتهای انجام شده در این حوزه آشنا شوند دکتر قاسم زاده با تلاش محققان کشور به دست آورد مثبت این علم در کشور اشاره کرد و بیان داشت :محققان کشور پیشرفتهای چشمگیری در درمان لک وپیس ،بیماری سرطان خون ،مشکلات چشمی ،سوختگی ،قلبی ،آرتروز ،ایجاد افزایش قد و درمان شکستگی های سخت درمان و همچنین افزایش قد به کمک سلولهای بنیادی صورت گرفته است . وی با اشاره به اینکه ایران در فن آوری نوین در علم سلول بنیادی چندان از دنیا عقب تر نیست گفت : این علم به مدت حدود 14-13 سال در ایران مورد پژوهش قرار گرفته و به ویژه در چند سال اخیر دست آوردهای درمانی با ارزشی به دست آمده است . این مسئول تصریح کرد : در کل علم سلولهای بنیادی در جهان و ایران نوپا بوده لذا نیازمند اطلاع رسانی وسیع بوده که در این راستا باید اطلاع رسانی برای کودکان در قالب کتابچه ،حضور محققان به صورت هفتگی در مدارس ،بازدید کودکان از آزمایشگاه ،برگزاری کنفرانس ،تهیه برنا مه در صدا و سیما و بروشور صورت گیرد دکتر قاسم زاده اظهار داشت : ایران در حوزه مطالعات سلولهای بنیا دی در دنیا فعال بوده و با مراکز علمی معتبری در دنیا تبادل علم دارد مرکزی مانند پژوهشگاه رویان با کشورهای مختلفی مانند آلمان،ژاپن ،آمریکا،کاناداو... همکاری دارد این در حالی است که آزمایشگاه سلولهای بنیادی مرکز تحقیقات باروری و ناباروری فاطمه الزهرا دانشگاه علوم پزشکی بابل با پژوهشگاه رویان و دانشگاه کلن آلمان تبادل علمی خواهد داشت وی با اشاره به اینکه با حضور مسئو لان کشوری و این کنفرانس برگزار خواهد شد افزود : درصدد هستیم در سال 94 یا 95 این همایش را در تقویم وزارتخانه به اسم با بل ثبت کرده و هر دو سال یکبار به مدت سه روزه برگزار شود این مسئول تصریح کرد : آزمایشگاه تحقیقات سلولهای بنیادی مرکز تحقیقات باروری و ناباروری فاطمه الزهرا دانشگاه علوم پزشکی بابل بعد از آغاز به کار می تواند در حوزه ار تو پدی ،قلب و عروق ،ناباروری، دیا بت ، گوارش و کبد و همچنین فعالیت پژوهشی داشته باشد تا زمینه برای ارائه خدمات درمانی فراهم شود وی ضمن تقدیر از استقبال و حما یت خوب استاندار مازندران از ایجاد مرکز پژوهش سلول بنیادی در دانشگاه علوم پزشکی با بل تصریح کرد : نیازمند حمایت همه مسئولان برای ارتقا این علم نوین در کشور هستیم و با وجودی که این علم هزینه بر بوده اما خدمات ماندگاری ارائه خواهد داد . وی همچنین ضمن تقدیر از همکاری خوب دکتر ربیعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت : خیران با بل از دیر باز در امور خیریه پیشگام بوده و کمک های ارزشمندی در حوزه درمان در شهرستان بابل صورت گرفته اما اگر خیرانی هستند که در پی انجام عمل خیر ماندگار هستند کمک به ایجاد مرکز سلولهای بنیادی کمتر از ساخت مسجد نیست . دبیر نخستین کنفرانس ملی سلولهای بنیا دی و طب نوین داشگاه علوم پزشکی با بل اظهار داشت : مراکزی ما نند دانشگاه تهران و پژوهشگاه رویان برای مشارکت بهتر خیران در امور پژوهشی و درمانی اقدام به راه اندازی صندوق خیران نموده اند زمان های مشخص جلسه ای برگزار شده و کمک های خیران جمع آوری و در حوزه پژوهشی به کار گرفته می شود . قاسم زاده از تاسیس نخستین آزمایشگاه استاندارد تحقیقات سلولهای بنیادی شمال کشور شامل آزما یشگاه استخراج و کشت سلولهای بنیا دی و همچنین آزمایشگاه مولکولی در مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری فاطمه الزهرا (س) دانشگاه علوم پزشکی با بل خبر داد و خاطر نشان کرد : این آزمایشگاه طی شش ماه با هزینه ای بالغ بر 400 میلیون تومان به کمک خیران و دانشگاه علوم پزشکی بابل تاسیس شد که امید ا ست همزمان با برگزاری کنفرانس ملی سلولهای بنیادی اقتتاح و به بهره برداری خواهد رسید وی با ا شاره به اینکه امیدوار هستیم که اتاق کشت سلولی و آزمایشگاه مولکولی مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری فاطمه الزهرا (س) دانشگاه علوم پزشکی با بل به زودی ره اندازی شود تصریح کرد : برای اتمام این پروژه نیازمند حدود 170 میلیون تومان بوده که انتظار داریم خیران در این عرصه ورود یا بند .