توصیه های نحوه مصرف داروها در ماه مبارک رمضان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل ،معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بابل توصیه های نحوه مصرف دارو ها در ماه مبارک رمضان را بدین شرح اعلام نمود : 1-بارداری ،شیردهی و برخی از بیماریها مانند چربی خون بیماریهای قلبی عروقی ،دیابت ،فشارخون ،روده تحریک پذیر ،یبوست ،زخمهای سیستم گوارشی (معده و اثنی عشر )، اختلالات کلیوی ،بیماریهای اعصاب و روان و آسم ،همگی از شرایط جسمی هستند که فرد ملزم می باشد پیش از اقدام به روزه داری ،با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزه داری و همچنین نحوه مصرف داروها ،مشورت نماید . 2-روزه دار عزیز ،اثر بخشی بسیاری از داروها ،ارتباط مستقیمی با مصرف بموقع آنها در زمان معین دارد ،در زمان روزه داری هیچگاه وعده های داروی خود را خود سرانه حذف و یا به زمان دیگری موکول ننمایید چه بسا این عمل شما سبب اختلال در روند درمان می گردد . مصرف بسیاری از داروها را می توان پس از مشورت با پزشک ،به زمان سحری یا افطار منتقل نمود . 3-بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک از نظر سطح قند خون ،فشار خون ،چربی خون ،انعقاد خون و بررسی های کلی وضعیت بیوشیمی خون ،پایش گردند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه مبارک تعیین گردد . 4-بیماران و خانواده مبتلایان به دیابت باید در رابطه با خطرات تهدید کننده و عوارض روزه داری مورد مشاوره قرار گیرند و آموزش های لازم در مورد علائم افزایش و کاهش قند خون ،اندازه گیری قند خون ،تنظیم وعده های غذایی ،فعالیت بدنی و مصرف داروها در ماه مبارک را دریافت نمایند . علاوه بر این روش درمان و اقدامات لازم در صورت بروز مشکل باید به همراه بیمار آموزش داده شود . 5- از آنجا که مصرف آب و ما بعات نقش بسیار مهمی در دفع داروها و متابولیت های ناشی از آنها دارند ،بیماران باید در فاصله افطار تا سحر به میزان کافی آب و مایعات مصرف کنند . 6-در صورتی که لازم است دارویی با معده خالی مصرف شود ،بهترین زمان مصرف دارو یک ساعت قبل از سحری و یا دو ساعت بعد از افطار است . 7-آنتی بیو تیکها از جمله دارو هایی هستند که حتما باید در زمان مشخص خود مصرف شوند و امکان تغییر ساعت آنها وجود ندارد ،اما پزشک معالج شما میتواند با در نظر گرفتن نوع بیماری شما آنتی بیوتیکی را انتخاب کند که با برنامه روزه داری شما تداخل پیدا نکند .