اولين همايش ملي تازه هاي سلولي و ملکولي در بيماريهاي غيرواگير

اولين همايش ملي تازه هاي سلولي و ملکولي در بيماريهاي غيرواگير اولين همايش ملي تازه هاي سلولي و ملکولي در بيماريهاي غيرواگير در دانشگاه علوم پزشکي بابل در تاريخ 29 الي 31 ارديبهشت ماه برگزار گرديد. به نقل از روابط عمومي معاونت تحقيقات و فناوري دانشگاه، هدف از برگزاري همايش؛ ارائه آخرين دستاوردهاي علمي اساتيد و دانش پژوهان مراکز علمي – پژوهشي کشور در زمينه علوم سلولي و ملکولي جهت آشنايي استادان، متخصصان، پزشکان، کارشناسان و دانشجويان با روشهاي نوين پيشگيري، تشخيص و درمان بيماريهاي غيرواگير بود. 213 مقاله علمي - پژوهشي از سراسر کشور به دبيرخانه همايش ارسال شده است که 43 مقاله بصورت سخنراني و 86 مقاله بصورت پوستر برگزيده شد. عمده مقالات ارائه شده در زمينه روشهاي تشخيص سرطان، روشهاي جداسازي، شناسايي و تمايز سلولهاي بنيادي يا کاربرد آنها در درمان بيماريها، بيماريهاي داخلي مانند قلب، خون، کليه، گوارش، ديابت و اختلالات ژنتيک يا سيستم ايمني، طراحي واکسنهاي نوترکيب از طريق مهندسي ژنتيک بود. دراين همايش اساتيدي از دانشگاهها، مراکز تحقيقاتي و انجمنهاي علمي کشور مانند دانشگاه هاي علوم پزشکي تهران، ايران، شهيد بهشتي، شيراز، مشهد، تبريز، جندي شاپور اهواز، اصفهان، اروميه، قم، بابل، دانشگاه تربيت مدرس، دانشگاه کاشان، دانشگاه آزاد تهران، دانشگاه آزاد زنجان، مرکز تحقيقات سلولهاي بنيادي دانشگاه علوم پزشکي ايران، مرکزتحقيقات غدد درون ريز و متابوليسم دانشگاه علوم پزشکي تهران، انستيتو پاستور تهران، انستيتو رويان تهران، انجمن علمي تشريح، انجمن علمي نفرولوژي، انجمن غدد و متابوليسم، انجمن بيوشيمي، انجمن علوم آزمايشگاهي، انجمن سم شناسي و مسموميتهاي ايران، شبکه سلولهاي بنيادي و دانشگاه تورنتو کانادا حضور يا همکاري داشتند. همزمان با برگزاري همايش کارگاههاي ايمونوهيستوشيمي ( IHC )، فلوسايتومتري و Real Time PCR نيز برگزار گرديد و شرکتهاي آرمين طب نوين، فن آوري طب، بهان دانش و اسکان طب نيز محصولات و خدمات خود را به شرکت کنندگان در همايش ارائه دادند. همچنين خبرگزاريهاي مختلف همچون شبکه 4 سيما و شبکه مازندران، باشگاه خبرنگاران، خبرگزاري فارس، موج و مهر در ايام قبل يا حين همايش اخبار مرتبط با همايش را از طريق رسانه هاي مربوطه به اطلاع عموم مردم رساندند. در مراسم اختتاميه بر اهميت علوم سلولي و مولکولي در سده 21 و نقش فن آوريهاي نوين در اين حوزه براي ارتقاي کيفيت زندگي جامعه بشري تأکيد شد. سپس قطعنامه اي در 11 بند قرائت و در پايان از سخنرانان و ارائه دهندگان پوستر برتر، برگزيدگان کميته هاي علمي و اجرايي همايش، تجليل شد. « قطعنامه اولين همايش تازه هاي سلولي و مولكولي در بيماريهاي غيرواگير» اساتيد، پژوهشگران و اعضاي محترم هيات علمي حوزه هاي مرتبط با علوم سلولي و مولكولي از مديريت محترم دانشگاه علوم پزشكي بابل و دبير محترم علمي همايش و تمام دست اندركاران كه در جهت هرچه بهتر برگزاري اين همايش با پيگيري و ماهها تلاش، اين همايش را به طور بسيار ارزنده و سودمند ارائه كردند، صميمانه تشكر مي كنند. با پيشرفت هاي شگرف در زمينه ژنوميك و كاربردهاي وسيع آن در تشخيص و درمان بيماريها، به طور مسلم دانش زيست شناسي يكي از راهبردي ترين علوم سده 21 مي باشد. فن آوريهاي نوين در زمينه بيوتكنولوژي كه ساليانه صدها ميلياد دلار درآمد توليد مي كنند توجه و علاقه فوق العاده اي را به خود جلب نموده اند و تاثيرات بسزايي بر روند تحقيقات داشته اند. شركت كنندگان در اين گرد همايي موارد زير را مورد تاييد و تاكيد قرار مي دهند. 1) با وجود پيشرفت هاي نسبي در كشورمان در زمينه علوم سلولي و مولكولي و فن آوريهاي نوين و نقش محوري اين دانش و فن در حوزه هاي اقتصادي، اجتماعي، بهداشتي و درماني، ضرورت برنامه ريزي هاي هماهنگ در سطح ملي براي تقويت زيرساختار فعلي، مورد تاكيد قرار ميگيرد. 2) با توجه به ضرورت ساماندهي پژوهشهاي سلولي و مولكولي مبتني بر نيازهاي واقعي كشور، از مراجع مربوط مي خواهيم با تعيين دقيق اولويتهاي علمي پژوهشي در اين حوزه، در مسير اجراي آنها تا اخذ نتايج كاربردي سودمند براي جامعه به طور پيوسته و به فوريت برنامه ريزي نمايند. 3) با عنايت به اهميت راهبردي پژوهشهاي گروهي و بين دانشگاهي از تمام مسئولان و متخصصان و پژوهشگران محترم كشور در اين زمينه مي خواهيم كه در جهت تحقق اين مهم تلاشهاي جدي و هدفدار را انجام دهند. 4) با توجه به ضرورت تعامل و ارتباط اصولي با پژوهشگران و مراجع مهم علمي – پژوهشي در علوم سلولي و مولكولي در جهان، از مسئولان محترم مربوط در كشور مي خواهيم شرايط و بستر مناسب براي اينگونه مراودات سيستماتيك علمي – پژوهشي را فراهم نمايند. 5) با توجه به فقر نسبي امكانات پژوهشي – كتب و امكانات آزمايشگاهي در مراكز و دانشگاههاي مجري علوم سلولي و مولكولي و ضرورت تقويت بيش از پيش آن، از مسئولان مربوط انتظار داريم با برنامه ريزي و پرهيز از موازي كاري، اقدامات بايسته و فوري را در اين راستا مبذول دارند. 6) با توجه به ضرورت برنامه ريزي و گسترش همكاريهاي دانشگاه و صنعت ، براي ايجاد شرايط لازم جهت توليد و توسعه داخلي فن آوري مورد نياز كشور، مي بايست بخش مناسبي از بودجه تحقيقاتي دانشگاهها به اين مهم اختصاص داده شود. 7) شركت كنندگان بر ضرورت بازنگري اساسي در نظام آموزشي موجود دانشگاهي با توجه به نيازهاي بهداشتي و درماني جامعه در دهه هاي بعدي با ديدگاه توانمند سازي دانشجويان در امر پژوهش براي دانشگاهي نوين و كاربردي تاكيد نمودند. 8) برگزاري اصولي، منظم و هدفدار دوره ها و كارگاههاي آموزشي و پژوهشي با استفاده از تجارب داخلي به منظور تسريع انتقال علوم و تكنولوژي نوين به دانش پژوهان سراسر كشور و استفاده بهينه از پتانسيل هاي موجود مورد تاكيد قرار گرفت. 9) به منظور ايجاد شرايط مناسب رقابت هاي سالم علمي – پژوهشي در دانشگاهها و مراكز پ‍ژوهشي، ضروريست گامهاي جدي برداشته شود. 10) شركت كنندگان با توجه به نقش محوري دانشجويان در سازندگي همه جانبه آينده كشور نسبت به ايجاد انگيزه هاي لازم و كافي در دانشجويان از جمله پيش بيني اشتغال مولد و سودمند آنها براي زمان بعد از فارغ التحصيلي تاكيد جدي دارند. 11) با توجه به پيشرفتهاي سريع در علوم سلولي و مولكولي اهميت و كاربرد يافته ها در علوم باليني و حوزه بهداشتي، برگزاري اصولي و هدفمند دوسالانه همايش تازه هاي سلولي ومولكولي در بيماريهاي غيرواگير، توصيه مي شود. کسب رتبه سوم پژوهشي کشوري دانشگاه علوم پزشکي بابل در سال 1387 معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکي در نامه اي به شماره 713/ه مورخ 14/2/1388 معاونت هماهنگي وزارت، در رتبه بندي پژوهشي ساليانه خود، اعلام کرد دانشگاه علوم پزشکي بابل در بين دانشگاهها از نظر ميزان ارتقاء و رشد 400 درصدي در چاپ مقالات ISI موفق به کسب رتبه سوم پژوهشي کشوري در سال 1387 و در بين دانشگاههاي تيپ 2 موفق به کسب رتبه دوم گرديد.