نکاتی مهم درهنگام خرید محصولات آرایشی وبهداشتی

معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی بابل، نکاتی مهم درهنگام خرید محصولات آرایشی وبهداشتی را بدین شرح اعلام نمود... درکشور ما بدلیل جمعیت نسبتا جوانی که دارد. انگیزه بیشتری برای مصرف فرآورده های آرایشی وبهداشتی مشاهده می شود که همین انگیزه موجب ایجاد زمینه مساعد برا ی وارد کردن این فرآورده ها توسط شرکت ها به صورت قانونی وهمچنین قاچاقچیان به صورت غیر قانونی می شود. یکی ازگام های موثری که وزارت بهداشت جهت پیشگیری از مصرف کالای قاچاق برداشته ، استفاده ازبرچسب کنترل اصالت وسلامت کالا برروی فرآورده های آرایشی وبهداشتی است که با نصب این برچسب هنگام واردات کالای آرایشی وبهداشتی، این توانایی به مصرف کننده داده می شود که بتواند کالای قاچاق را ازغیر قاچاق شناسایی کند درحال حاضر هرکالای آرایشی وبهداشتی درسطح عرضه فاقد این برچسب باشد غیرمجاز تلقی می شود. کالای آرایشی سطح عرضه که فاقد برچسب وزارت بهداشت باشند ازنظر سازمان غذا و دارو کشور قاچاق محسوب شده وغیر قابل مصرف می باشد واستفاده ازآنها می تواند منجر به خطرات وعوارض جا نبی غیر قابل جبرانی برسلامت مصرف کننده شود. ازآنجا که وزارت صنعت،معدن وتجارت برروی کلیه کالای وارداتی برچسب شبنم نصب می کند با هماهنگی هایی که بین وزارت بهداشت ووزارت صنعت، معدن وتجارت انجام شده ، به منظور جلوگیری ازموازی کاری مقرر گردیده است که برچسب مشترک حاوی آرم سازمان غذا ودارو ( سیب سلامت ) وکلیه اطلاعات مورد تائید این دو وزارت خانه برروی کالای آرایشی وبهداشتی نصب شود درزمینه نصب برچسب مشترک کنترل اصالت ، سلامت وشبنم ، اطلاع رسانی لازم به کلیه صنوف با هماهنگی سازمان صنعت، معدن وتجارت استان انجام شده وبا توجه به قوانین و ضوابط فعلی درحال حاضر هیچ مغازه ای حق عرضه کالای فاقد برچسب را ندارد. ویژگی برچسب کنترل اصالت وسلامت این است: که به هنگام خرید محصولات آرایشی وبهداشتی که دارای برچسب کنترل اصالت و سلامت هستند با خراشاندن لایه ای که برروی اعداد مجوز صادرشده وجود دارد و ارسال کد 16 رقمی به صورت پیامک به شماره مندرج برروی هربرچسب می تواند ازاصالت و یا تقلبی وقاچاق بودن کالا اطلاع پیدا کنند.واین توانایی بسیار خوبی است که ما ازخرید کالای قاچاق پرهیز کنیم.