چگونه داروهای غیرقابل استفاده رامعدوم نماییم؟

واحد اطلاع رسانی دارو وسموم معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی بابل ، درخصوص مصرف داروهای غیر قابل استفاده عناوینی را اعلام نمود..... 1- تاریخ انقضاء معمولا به تاریخ شمسی یا میلادی روی جعبه مقوایی داروها ، همچنین درانتهای ورقه های آلومینیومی بسته بندی قرص ها وکپسول ها، برروی شیشه آمپول وویال های تزریقی ودرخصوص پمادها وکرم های موضعی برروی انتهای تیوب پماد وکرم ویا روی جعبه مقوایی آنها حک شده است . 2- داروها را بدون خردکردن قرصها وکپسولها،ازبسته بندی اصلی خارج نماییم وبا مواد نا خوشایندی مانند: تفاله چای مخلوط کنید مخلوط را درکیسه پلاستیکی دربسته قراردهید.وسپس داخل سطل زباله بیندازید. 3- شربت تاریخ گذشته (به جز آنتی بیوتیک ها) را درفاضلاب خالی کرده وشیشه های آن را دوربریزید. 4- قطره های چشمی که ازباز شدن درب آنها یک ماه گذشته است دیگراستریل نمی باشد وباید دور ریخته شود. 5- کر م ها و فرآورده های آرایشی و بهداشتی هم دارای تاریخ انقضاء (بسته به نوع فرآورده ) از 6 ماه تا 24 ماه پس از باز کردن درب ظرف می باشند که به صورت یک عدد در کنار تصویر یک قوطی با درب باز شده روی بسته بندی فرآورده ترسیم می شود . 6- قبل از دور انداختن بطری خالی دارو ،دستور مصرف روی آنرا برای جلوگیری از مصرف نابه جا مخدوش نمایید . 7- تعداد کمی داروها هستند که ممکن هستند ذ اتاً خطرناک باشند یا با مصرف تنها یک دوز در فردی که دارو به او تعلق ندارد ،کشنده باشد برای جلوگیری از مصرف این مواد توسط کودکان ،حیوانات خانگی یا دیگر افراد ،به محض اینکه مورد نیاز نباشد باید سریعاً از طریق فاضلاب دور ریخته شوند . 8- چنانچه شرکت سازنده دارو ،روشی را برای معدوم سازی دارو روی بسته بندی آن ذکر کرده است باید آن را عمل نمایید . 9- داروها را به دوستان خود ندهید چرا که پزشک بر اساس سابقه بیماری شما دارو را برای خود شما تجویز کرده است و دارویی که برای شما موثر بوده است چه بسا برای دیگران خطرناک باشد . 10- اگر راه صحیح دور ریختن دارو را نمی دانید از یک دارو ساز سوال نمایید .