فهرست

سخنرانی دکتر اشرفیان امیری معاون بهداشتی دانشگاه در نماز جمعه شهرستان بابل به مناسبت هفته سلامت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل ،به مناسبت بزرگداشت هفته سلامت (7-1 اردیبهشت ماه )دکتر اشرفیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل در نمازجمعه شهرستان بابل که با حضور حجت الاسلام والمسلمین روحانی امام جمعه محترم شهرستان بابل ،دکتر ربیعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل و طیف وسیعی از مردم برگزار شد. سخنانی را ایراد نمودند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل ،به مناسبت بزرگداشت هفته سلامت (7-1 اردیبهشت ماه )دکتر اشرفیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل در نمازجمعه شهرستان بابل که با حضور حجت الاسلام والمسلمین روحانی امام جمعه محترم شهرستان بابل ،دکتر ربیعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل و طیف وسیعی از مردم برگزار شد. سخنانی را ایراد نمودند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل با گرامیداشت هفته سلامت با تاکید بر شعار سال سازمان جهانی بهداشت (ایمنی غذا از مزرعه تا سفره ) و همچنین توجه ویژه مردم درخصوص تغذیه صحیح و سالم ، فعالیت بدنی ، تحرک مناسب و عدم استعمال دخانیات و معضل بزرگ اجتماعی (اعتیاد) سخنانی را عنوان داشتند. که همه ساله سازمان جهانی بهداشت در 7 آوریل مصادف با 18 فروردین ماه(روز تاسیس آن سازمان) یکی از اولویت های مربوط به سلامت عمومی جهان را به عنوان موضوع روز جهانی بهداشت مطرح می نماید، وی با اشاره به اینکه موضوع روز جهانی بهداشت در سال 2015 ایمنی غذا انتخاب گردید و طیف وسیعی از مخاطبان را شامل دولت ها، سازمان های مردم نهاد و خیریه، سهامداران و سرمایه گذاران بخش های خصوصی و دولتی، تجار داخلی و بین المللی، تولید کنندگان و توزیع کنندگان مواد غذا، مصرف کنندگان، کشاورزان، دامداران و ... را تحت تاثیر قرار می دهد. ایشان با اشاره به اینکه با توجه به تعطیلات عید نوروز و فرصت محدود برنامه ریزی و اجراء از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، هفته اول اردیبهشت ماه به عنوان هفته سلامت نامگذاری گردید. گفت بی شک هفته سلامت فرصت مغتنمی است تا با بیان اهمیت و جایگاه بسیار مهم و سهم آن در تحقق توسعه پایدار، بر مشارکت مردم و همراهی مجموعه نهادهای حاکمیتی و اجرایی تاکید شود. از طرفی این هفته فرصتی است تا با بازنگری و نگاه مجدد به توانمندی ها، دستاوردها و انتظارات موجود برای پاسخگویی منطقی و شایسته به مردم در قالب یک برنامه ی منسجم و کلان همراه با سایر دستگاه های مسئول در مسیر تحقق سلامت مردم گام برداریم. دکتر اشرفیان یاد آور شد، ایمنی غذایی یکی از اقدامات سلامت عمومی محسوب می شود که به بحث حمایت از مصرف کنندگان از مخاطرات مسمومیت غذایی و بیماری های حاد و مزمن ناشی از غذا می پردازد. مواد غذایی ناسالم می تواند طیف وسیعی از مشکلات بهداشتی را به همراه بیاورد که ازجمله آنها می توان به اسهال، بیماری های ویروسی(مثال: اولین موارد ابتلا به ابولا مربوط به گوشت بوخالو -گوشت حیوان وحشی که در جنگل های آفریقا زندگی می کند- بوده است) وی خاطر نشان کرد، ایمنی مواد غذایی، یک پیش نیاز برای امنیت غذا محسوب می شود.تهدیدهای جدید ایمنی مواد غذایی هر روزه در حال ظهور است. تغییرات در تولید، توزیع و مصرف مواد غذایی(یعنی کشاورزی متراکم، جهانی شدن تجارت مواد غذایی، تهیه غذای انبوه و ...)، تغییرات محیط زیست، ظهور باکتری ها و سموم جدید، مقاومت میکروبی و ... همگی خطر آلودگی مواد غذایی را افزایش می دهند. البته افزایش سفرها و تجارت نیز احتمال آلودگی مواد غذایی را زیاد می کند. ایشان در ادامه به نکات و توصیه های مفید در زمینه ی مختلف ایمنی مواد غذایی به ویژه(ایمنی مواد غذایی در تولید ،توصیه های ایمنی مواد غذایی در انبار، ایمنی مواد غذایی نگهداری شده در فروشگاه ها ، ایمنی مواد غذایی در هنگام خرید و نگهداری وایمنی مواد غذایی و ایمنی مواد غذایی در سفره(بشقاب) اشاره داشته و تاکید داشتند، که همه و همه اعم از مسئولین و مردم عزیز برای سلامت جسمی و روحی تلاش کنیم تا جامعه ای با غنای فرهنگ سالم داشته باشیم. در ادامه مراسم حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای روحانی امام جمعه محترم شهرستان بابل در خطبه دوم نماز جمعه ضمن تقدیر و تشکر ازمسئولین و متولیان امر سلامت و بهداشت شهرستان بابل ،در خصوص بزرگداشت هفته سلامت وتوجه به سلامت همشهریان عزیز خصوصا تغذیه صحیح و سالم، با ذکر روایات و احادیث امامان معصوم (ع) از همه نمازگزاران وعموم مردم خواستند که در امر سلامت ، سبک و شیوه زندگی سالم وبهداشتی توجه ویژه ای نمایند و در رعایت اصول تغذیه سالم و ایمن کوشا باشند . ایشان همکاری همه سازمان ها و ادارات مرتبط با سلامت به ویژه جهاد کشاورزی را تاکید فرمودند و در جهت آموزش و پیگیری های مناسب برای تهیه و تولید غذای سالم کوشش نمایند.