به ‌کارگیری کارشناسان تغذیه و بهداشت روان در کنار پزشک خانواده در بابل

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل از به‌کارگیری کارشناسان تغذیه و بهداشت روان در کنار پزشک خانواده برای نخستین بار در این شهرستان خبر داد. دکترحسن اشرفیان در همایش بزرگ روز جهانی دیابت درباره تغذیه و نقش آن در دیابت، گفت: امروزه در جامعه با رشد زندگی شهرنشینی، افزایش استرس‌های شهری، کاهش فعالیت بدنی، اضافه وزن، افزایش چاقی و تغییر الگوی مصرف مواد غذایی مواجه هستیم. وی با اشاره به اینکه هیچ منکری بالاتر از این نیست که به جسم خود آسیب برسانیم زیرا باید پاسخگو باشیم، افزود: 50 درصد از افراد جامعه از دیابت خود اطلاع ندارند و مظلومانه درگیر این بیماری می‌شوند، لذا این بیماری خاموش سبب عوارض بی‌شماری از جمله قطع عضو، کوری و منشأ بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل وجود پزشک خانواده در شهرها و روستاها را یکی از ظرفیت‌های مهم برشمرد و تصریح کرد: بیماران دیابتی باید از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کرده، به حقوق خود مطلع بوده و مطالبه‌گر باشند، این عدم مطالبه‌گری کلاس‌های آموزشی ناشی از عدم اطلاع از حقوق خود است. دکتر اشرفیان خاطرنشان کرد: برای نخستین‌بار در مراکز بهداشتی بابل کارشناسان تغذیه و بهداشت روان نیز در کنار پزشک خانواده مستقر شدند که این در راستای قراردادی بود که با بخش خصوصی منعقد شد. وی با بیان اینکه باید رابطین محلات در این حوزه حضور فعال‌تری داشته باشند، اضافه کرد: چربی و روغن را در برنامه غذایی خود کاهش دهید و به اندازه نیاز بدن مصرف کنید، به نوعی باید به رژیم مصرفی خود دقت داشته و مصرف صحیح روغن و چربی را بدانیم. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه باید سلسله جریان آموزشی در دانشگاه‌ها نهادینه شود تا با مردم ارتباط مستقیم داشته باشیم، خاطرنشان کرد: مصرف نمک را در برنامه غذایی خود محدود کنید، در مصرف ترشی‌جات دقت داشته و از نان سبوس‌دار سنگک و بربری استفاده کنید. این مسئول در پایان گفت: مصرف مواد فیبری را در برنامه غذایی خود افزایش داده و از مصرف غذاهای فست‎فود خودداری کنید، وزن خود را کنترل کرده و نیم‌ساعت در روز با دستورات غذایی مناسب ورزش کنید.