معاونت دارووغذا دانشگاه علوم پزشکي بابل وپيامهاي دارويي و غذايي مخصوص ماه مبارک رمضان

به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي بابل معاونت دارووغذا دانشگاه علوم پزشکي بابل پيامهاي دارويي و غذايي مخصوص ماه مبارک رمضان رااعلام کرد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي بابل معاونت دارووغذا دانشگاه علوم پزشکي بابل پيامهاي دارويي و غذايي مخصوص ماه مبارک رمضان را اينچنين اعلام کرد. در ماه مبارک رمضان گرفتن روزه براي تمام مسلمانان به سن تکليف رسيده و سالم واجب مي باشد در کشور ما با دارا بودن بيش از هفتاد ميليون جمعيت مسلمان بررسي اثرات روزه بر سلامت فردي و اجتماعي از اهميت ويژه اي برخو ردار مي باشد و توجه خاصي طلب مي کند در اين ماه تغييرات زيادي در فرآيندهاي فيزيولوژيک بدن رخ مي دهد که اين امر تاثيرات زيادي بر روي وضعيت بيمار و دارو درماني افراد مي گذارد وعده هاي غذايي ماه رمضان اکثرا حاوي مقادير بالاي کربوهيدرات و چربي است و در وعده هاي حجيم خورده مي شود که مي تواند تاثيرات شديدي بر متابوليسم داروها بگذارد همچنين تغييرات فيزيولوژيک حاصل از اين تغييرات در روش زندگي مي تواند بر وخامت بيماريهاي مزمن مانند ديابت ، زخم معده، نا رسايي کليه و فشار خون اثر بگذارد بنابراين : 1-چنانچه مبتلا به بيماري هستيد که مجبور به استفاده از دارو هاي خاص مي باشيد حتماً با پزشک خود مشورت کنيد 2-وعد ه هاي دارويي خود را به صورت خود سرانه تغيير ندهيد چرا که مي تواند باعث اختلال در روند درمان شوند اثر بخشي بسياري از داروها ارتباط مستقيمي با مصرف به موقع آن دارد ،مصرف برخي داروها را مي توان پس از مشورت با پزشک به سحر يا افطار مو کول کرد 3-قطع ناگهاني برخي از داروها بسيار خطرناک است در باره قطع دارو هاي خود و نحوه استفاده در ماه مبارک رمضان با پزشک يا دارو ساز خو د مشورت کنيد 4-افراد ديابتي تحت درمان با دارو هاي خوراکي (قرص)که توانسته اند قند خون خود را به طور دائم در حد طبيعي کنترل کنند با حفظ شرايط خاص مي تو انند روزه بگيرند اين افراد بايد قرص هاي خو راکي را هنگام سحر و افطار قبل از خوردن هر غذايي مصرف کنند . البته توصيه مي شود براي روزه داري با پزشک خود مشورت کنند 5-افراد ديابتي تحت درمان با انسولين از آنجا که پس از تزريق انسولين مکرراً بايد غذا مصرف کنند توصيه مي شود روزه نگيرند چون ا ين افراد نمي توانند تزريق خود را حذف کنند مگر در موارد خاص که آن حتماً مي بايست با پزشک مشورت شود 6-بيماران مبتلا به صرع،فشار خون ،اختلالات غدد درون ريز ، مشکلات روحي و کساني که داروهاي ضد انعقاد مصرف مي کنند در صورتيکه فقط يک بار در شبانه روز دارو مصرف مي شود با نظر پزشک مي توانند روزه بگيرند جهت حفظ سلامتي و پيشگيري از بروز برخي مشکلات تغذيه اي لازم است به نکات زير توجه بيشتري داشته باشيد: 1-سحري را هرگز فراموش نکنيد :حذف سحري باعث افت قند خون و در نتيجه بي حالي ، خستگي ،خواب آلودگي وبيحوصلگي در کار ميشود 2-حتي الامکان افطار و شام در دو وعده ميل کنيد: معده خالي در هنگام افطار تحمل غذاي سنگين را ندارد حجم غذاي افطار را کاهش دهيد و شام را با فاصله 2 ساعت بعد از افطار بخوريد 3-از مصرف غذاهاي چرب و پر حجم در وعده افطار پرهيز کنيد : روزه خود را با يک مايع گرم مثل آب جوش،شير،چاي کم رنگ و ... يک ماده قندي طبيعي مثل خرما،آب ميوه،و ... باز کنيد 4-از آشاميدن آب بين غذا خودداري کنيد چون باعث رقيق شدن شيره گوارشي و اختلال در هضم غذا مي گردد 5-مقدار غذاي مصرفي را 30 درصد کاهش دهيد 6-نو شيدن چاي به مقدار زياد و به صورت پررنگ باعث افزايش دفع ادرار و از دست رفتن مواد معدني بدن ميشود 7-براي جلوگيري از يبوست که به دليل کم شدن مصرف آب در ماه رمضان ايجاد ميشود از سبزيجات پخته و خام ،ميوه خيسانده برگه ميوه هاي مثل آلو يا انجير و روغن زيتون استفاده کنيد.از زمان افطار تا قبل از خواب آب و مايعات به مقدار کافي (حداقل 8-6 ليوان) بنوشيد 8-براي کاهش حس گرسنگي در طول روز در وعده سحر از کربو هيدراتهاي پيچيده مثل نان،برنج،سيب زميني و مواد پروتئيني مثل گوشت،تخم مرغ،حبوبات و ميوه و سبزيجات استفاده کنيد. از مصرف غذاهاي چرب و شيرين خو داري کنيد 9-مصرف زياد غذاهاي ترش و شور ،ميوه و سبزيجات خام و برنج باعث افزايش ترشح اسيد معده و سوزش و درد معده مي گردد بهتر است بعد از صرف سحري مدتي بيدار بمانيد مرکز اطلاع رساني دارو وغذا با تلفن 09646پاسخگوي سئو الات شماست .