روز پزشک

روز اول شهريورماه ، به پاس بزرگداشت ابوعلي سينا ستاره پرفروغ عرصه طب در ايران ، روز پزشک ناميده شده است. فرارسيدن روز پزشک بر کليه همکاران گرامي باد ابوعلي حسين بن عبدالله معروف به ابن سينا ، پدرش از مردم بلخ و مادرش ستاره از اهل افشنه نزديک بخارا بود . او در سال 370 هجري قمري در افشنه يا خورمشين متولد شد و در بخارا به کسب علم پرداخت . ادبيات ، قرآن ، فقه و حساب را نزد پدر آموخت و سپس نزد ابوعبدالله ناتلي منطق ، هندسه و نجوم را فرا گرفت ، از آن پس به تعقيب علوم طبيعي ، مابعدالطبيعه و طب پرداخت . ابن سينا پس از معالجه نوح بن منصور پادشاه ساماني به دربار نوح راه يافت و در سن بيست و يک سالگي شروع به تاليف کتب مختلف نمود و پس از چندي در سراسر ايران شهرت بسزائي يافت . وي سالهاي آخر عمر خود را در اصفهان در حمايت علاءالدوله کاکويه گذرانيد و در سفري که همراه او به همدان مي رفت بيمار شد و به سال 428 درگذشت آرامگاه وي هم اکنون در شهر همدان قرار دارد. او را به واقع بايد از نوابغ روزگار دانست . ابن سينا عمر خود را در راه کسب علم و دانش و تاليف کتب مختلف صرف کرد و آني از کار علمي فراغت نيافت . تعداد تاليفات او تا يکصد و بيست کتاب گفته شده که اغلب آنها به زبان عربي است و از آن جمله کتاب شفا در فلسفه و حکمت، قانون در طبو اشارات شهرت جهاني دارد . معروفترين اثر وي به زبان فارسي ، دانشنامه علائي است و بسياري از نوشته هاي ابن سينا به زبانهاي ديگر ترجمه شده است . به واقع پزشکان ضامن سلامت جامعه ، امنيـت روحي بيماران و فرشتگان نجاتي هستند که درد جسم را با روح بلندشان در سايه لطف الهي التيام مي بخشند. اين روز بر جامعه پزشکي و تمامي پزشکان متعهد کشور، مبارک باد.