جلسه کارگروه سلامت وامنيت غذايي استان مازندران درسال 89

جلسه کارگروه سلامت وامنيت غذايي استان درسالن بيمارستان آيت اله روحاني دانشگاه علوم پزشکي بابل برگزارشد.

جلسه کارگروه سلامت وامنيت غذايي استان مازندران درسال 89 به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي بابل جلسه کارگروه سلامت وامنيت غذايي استان با حضور رياست مقام عالي استان مازندران و مديران کل عضو کارگروه درسالن بيمارستان آيت اله روحاني دانشگاه علوم پزشکي بابل برگزارشد. درابتداي جلسه مدير کارگروه دکتر ناصحي رئيس کارگروه ورئيس دانشگاه علوم پزشکي مازندران گزارشي از وضعيت سلامت وبهداشت استان مازندران ارائه نمود.ايشان در بخشهايي از سخنان خود گفت بيماريهاي قلبي وعروققي بيشترين آمار مرگ ومير را در استان وکشور شامل مي شود که يکي ازعلتهاي آن مصرف روغنهاي جامد است که آمار مصرف روغن جامد دراستان مازندران بيشتر از آمار کشوري است دکتر ناصحي درادامه به وضعيت شير وايمني آن وضعيت مطلوب شير مدارس اشاره کرد. درادامه رئيس دانشگاه علوم پزشکي بابل دکتر ميکانيکي ضمن خوشامدگويي به حضار به بيان گزارشي از فعاليتهاي انجام گرفته در دانشگاه علوم پزشکي بابل پرداخت دکتر ميکانيکي ضمن اشاره به انکه درسال 62 مجوز فعاليت دانشگاه از ستاد انقلاب فرهنگي گرفته شد. دانشگاه در سال64شروع به گرفتن دانشجو کردوامسال 25 سال از تاسيس دانشگاه ميگذرد. ايشان شاخصهاي بهداشتي بابل را از افتخارات دانشگاه برشمرد واز کاهش ميزان مرگ ومير نوزادان، مرگ ومير نوزادان زير پنج سال ومرگ ومير مادران خبر داد. رئيس دانشگاه عاوم پزشکي بابل ضمن اشاره به اينکه زبا له هاي عفوني تمام بيمارستانها با نصب دستگاه زباله سوز امحا مي گردد. و با فعاليت دانشگاه ومراکز بهداشتي درماني قريب به دوسال است که تالاسمي درحوزه دانشگاه علوم پزشکي بابل ديده نمي شود.دکتر ميکانيکي با اشاره به افتتاح بيمارستان آيت اله روحاني پس از نوزده سال در خرداد 89 آنرا برگ زريني از افتخارات دولت نهم برشمرد واز دولت خدمتگزار تشکر کرد. ايشان اضافه نمود تمامي بخشهاي بيمارستان آماده گرديده وبخش قلب و بخش گردشگري براي پذيرش ازبيماران خارج ازکشور در آينده موردبهره برداري قرار مي گيرد. استاندار مازندران ضمن تقدير وتشکر از حضار، به برگزاري کارگروه درهفته سوم هر ماه تاکيد کردوضمن تقدير وتشکر ازگزارشهاي ارائه شده از دستاورد بزرگ دانشگاه علوم پزشکي بابل مبني بر حذف تالاسمي ، تقديرکرد. ازديگر سخنران اين کارگروه دکتر مختاري رئيس دامپزشکي استان مازندران بود که به ايجاد چهار کشتارگاه جديد درشهرستانهاي ساري ، بابل ، نور ونشتارود اشاره کرد .واز تعطيلي کشتارگاههاي سنتي در شهرهاي که کشتارگاه صنعتي درآن وجود دارد خبر داد همچنين وي از کاهش آمار کشتار به دليل جايگزيني ماهي ومرغ ، کاهش دام سبک وسنگين به علت خشکسالي گراني گوشت قرمز ،استفاده از گوشتهاي قرمز منجمد که داراي نصف قيمت است وعدم کشتار درکشتارگاههاي صنعتي وکشتار غير مجاز اشاره کرد. وي از کشتارگاه طبرستان بابل که از اعتبارات سفر مقام معظم رهبري ايجاد گرديده است به عنوان يکي از بزرگترين کشتارگاهاي کشور نام برد. همچنين مهندس روشن رئيس محيط زيست استان مازندران درگزارشي از خريداري چهار دستگاه الکترونيکي در شهرهاومحورهاي ساري نکا ، آمل تهران (هراز) ، کندوان ورودي چا لوس و ميدان امام ساري اشاره کرد که پيامهاي زيست محيطي را به همشهريان ومسافران ارائه مي کند وهمچنين وي از تهيه برنامه هاي سخت افزاري ونرم افزاري ،تهيه وپخش تيزرهاي تلويزيوني چاپ پيامهاي زيست محيطي برگزاري مراسم زمين پاک وهواي پاک و... اشاره کرد. درپايان اين کارگروه دکتر بابامحمودي با اشاره به بيماري تب شاليزار که از 124 سال از شيوع آن مي گذرد و روش انتقال اين بيماري از طريق ادرار حيواناتي چون موش ،گاو، خوک ،اسب و... در اب وانتقال آن به انسان دانست. اين بيماري در ايران در سال 1339 کشف شدودرسال 1377دراستان گيلان شيوع پيداکرد ودرسال 1380 شيوع آن دراستان مازندران آغاز گرديد. ايشان شيوع اين بيماري رادر شهرستان قائمشهر از ديگر نقاط استان مازندران بيشتر دانست همچنين اين بيماري در مردان نسبت به زتان شايع تر است. همچنين علائم اين بيماري را تب ناگهاني ،درد عضلاني ،سرفه ،واستفراغ دانست.